Menu Bistro

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is gevestigd in de oudste kloosterkeuken van Nederland. De (culinaire) geschiedenis gaat terug tot 1348 toen de Ridderlijke Duitse Orde hier een klooster liet bouwen.

Chef-Kok Mat Zwetsloot en Bistro Manager Jet Aalders, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. Mat en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Bijvoorbeeld de seizoensgroenten van boerderij De Lindenhoff. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Jet en haar team staan voor een informele en gastvrije omgeving waar de aandacht altijd op u gericht is.

Onze menukaart bevat een Chefs menu dat maandelijks wisselt. Het is een podium voor de mooie producten van onze top-leveranciers. Daarnaast een à la carte kaart om zelf een menu samen te stellen.

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar&Lounge of lekker op het terras.

CHEF’S MENU
Een maandelijks wisselend menu waarin de chef en zijn keukenbrigade hun favoriete seizoensproducten gebruiken.
3 gangen 37             3 glazen 20
4 gangen 45             4 glazen 25
5 gangen 52             5 glazen 30
A LA CARTE MENU
3 gangen 39,75       3 glazen 20
4 gangen 47,50       4 glazen 25

CHEF'S MENU

Download als PDF NL

Burrata

Tuinbonen, hazelnoot, bonenkruid, beurre noisette met kappertjes Onze burrata is een verse, biologische kaas gemaakt van mozzarella en room uit Puglia

Brochette

Coquille, bacon, roseval, gazpacho, gerookte feta Gerookte bacon van het Baambrugse big

Zwarte heilbot

Spaghettipompoen, prei, borlottibonen, bouillon van geroosterde pompoen Lijn gevangen zwarte heilbot

Olde Remeker kaas

Crème brûlée, pecannoten, ingelegde kers, kersensorbet, kaascrumble Olde Remeker, een bijzondere, volromige kaas gemaakt van melk van Jersey koeien

Pavlova

Citroensorbet, verse vijg, amandelcake, lemoncurd

Voorgerechten

Download als PDF NL

Harderfilet

Gerookt, remoulade, dille, knolselderij, komkommer, granny smith

15

Kalfsstaartstuk

Bbq, bonito flakes, curd van oudekaas, friseline, mosterd

14

Bietenfalafel

Oerbiet, duindoornbes, hangop, koriander, bospeen, feta

12

Tussengerechten

Download als PDF NL

Rode poon

Bouillabaisse, rouille, venkel, koolrabi, mosselen

13

Tortelini

‘En papillotte’, truffel, Parmezaanse kaas

12

Hoofdgerechten

Download als PDF NL

Scholfilet

Aardappelmousseline, rucola, courgette, doperwt, beurre jaune

24

Runderentrecôte

Runderstaart, zoete aardappel, spinazie, shiitake, 5-spice saus

25

Mini calzone

Gebakken scamorza, aubergine, basilicum, courgette, tomaat, dukkah

22

Desserts

Download als PDF NL

Gepocheerde perzik

Perziksorbet, lavendel, sponge cake, honing, pistache

9

Pruim

Bosvruchten, kokos, choya, szechuanpeper, meringue

9

Ambachtelijke kazen

Van boerderij Lindenhoff

12

Koffie complèt, vanaf

6,25

Kleine Kaart

Download als PDF NL

Caesar

Kippendijen, ansjovis, little gem, parmezaan, croutons

14

Pastasalade

Fregola, doperwt, bloemkool, munt, gerookte amandel

13

Paprikasoep

Saffraan, aubergine, courgette dukkah, geitenyoghurt

10

Thaise bisque

Kokos, sereh, limoenblad, coquille, shiitake

17

Hamburger

Brioche, paprikachutney, kaas, spek, tomaat, augurk, friet

16

Club sandwich

Maisbrood, gemarineerde kip, black cheddar, tomaat, spitskool, friet

16

Landbrood zalm

Huisgerookte zalm, remoulade, dille, knolselderij

13

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief