Menu Bistro

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is gevestigd in de oudste kloosterkeuken van Nederland. De (culinaire) geschiedenis gaat terug tot 1348 toen de Ridderlijke Duitse Orde hier een klooster liet bouwen.

Chef-Kok Mat Zwetsloot en Bistro Manager Jet Aalders, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. Mat en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Bijvoorbeeld de seizoensgroenten van boerderij De Lindenhoff. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Jet en haar team staan voor een informele en gastvrije omgeving waar de aandacht altijd op u gericht is.

Onze menukaart bevat een Chefs menu dat maandelijks wisselt. Het is een podium voor de mooie producten van onze top-leveranciers. Daarnaast een à la carte kaart om zelf een menu samen te stellen.

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar&Lounge of lekker op het terras.

CHEF’S MENU
vanaf 15 oktober is het Chef’s menu te verkrijgen bij Karel 5. Een maandelijks wisselend menu waarin de chef en zijn keukenbrigade hun favoriete seizoensproducten gebruiken.
3 gangen 37             3 glazen 20
4 gangen 45             4 glazen 25
5 gangen 52             5 glazen 30
A LA CARTE MENU
3 gangen 39,75       3 glazen 20
4 gangen 47,50       4 glazen 25

MARKETENSTER

Vanaf 8 personen.

CHEF'S MENU

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Heilbot

Kombucha, cranberry, schorseneer, cavolo nero

Scharrelkip

Bouillon van het karkas, bereidingen van pastinaak, za’atar

Schelvis

Pommes dauphine, bospeen, zuurkool, saus met cevenne ui

Lady blue

Witlof, peer, aceto balsamico

Broodpudding

Brioche, tutti frutti creme, sorbet mirabel pruim, granola

Voorgerechten

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Hollandse garnalen

Witlof, pompoen, rozenbottel, piment d’Espalette,

15

Dubbeldoel koe

Bavette, miso, wakame, shiitake, zeekraal, ponzu

14

Oerpeen

Mimolette, eidooier, bbq-saus, beurre noisette, peterselie

12

Tussengerechten

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Runderstaart

Bouillon en stoof, knolselderij, laurier, zilverui, saus foyot

13

Orzo pasta

Rucolapesto, chèvre gris, kingboleet, geitenyoghurt

11

Hoofdgerechten

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Roodbaars

Spitskool, broccoli, citroen, bulgur, saus met rode biet

24

Kalfsribeye

Vitelotte aardappel, vadouvan, prei, grove mosterdsaus

25

Gele linzen dahl

Kardemom, knolselderij, gerookte feta, gele biet, cassave

21

Desserts

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Dame noir

Perziksorbet, lavendel, sponge cake, honing, pistache

9

Cannelloni

Bosvruchten, kokos, choya, szechuanpeper, meringue

9

Ambachtelijke kazen

Van boerderij Lindenhoff

12

Koffie complèt

6,25

Kleine Kaart

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Caesar salade

Kippendijen, ansjovis, little gem, parmezaan, croutons

14

Salade mozarella

Hollandse buffelmozarella, rucola, beurre noisette, boleet

15

Wortelsoep

Gember, sereh, hangop, basilicum, krokante ui

9

Hamburger - Ook vegetarisch te bestellen

Brioche, kaas, spek, tomaat, augurk, little gem, friet

16

Club sandwich a la plancha - Ook vegetarisch te bestellen

Maisbrood, gemarineerde kip, kaas, tomaat, venkelsalade, friet

15

Landbrood zalm

Huisgerookte zalm, gekonfijte spitskool, rode biet, zeekraal

13

Marketenster

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Hollandse garnalen

Witlof, pompoen, rozenbottel, zuurdesem piment d’Espalette

Of

Dubbeldoel koe

Bavette, miso, wakame, shiitake, zeekraal, ponzu

Tortellini

‘En papillotte’, truffel, parmezaan

Roodbaars

Spitskool, broccoli, citroen, bulgur, saus met rode biet

Of

Kalfsribeye

Vitelotte aardappel, vadouvan, prei, grove mosterdsaus

Dessert van de Chef

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief