bistro karel 5

Casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

In de kloosterkeuken bereidt chef-kok Geerd Aufleger dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

Het team

Chef-kok Geerd Aufleger en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. Geerd en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.

De sfeer

Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons trouwens gewoon per glas bestellen.

afternoon tea

Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd. 

menu

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.

A LA CARTE MENU
3 gangen 42 
4 gangen 48 

VOORGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN

KLASSIEKERS

DESSERTS

LUNCH

''Salade verte''

Groene groenten, slasoorten, kruiden, vinaigrette met schapenyoghurt, gerookte graantjes

Kalf & crème van paling

Dun gesneden kalfslende, zwarte knoflook, jonge scheutjes

Noordzee mul

Kort op de huid gebakken, caponata, oesterblad en vinaigrette van vlier

Zomer cassoulet 'Louisa'

Boontjes, rookwortel, gepofte tomaat, Rotterdamse soja, verveine

Nederlands lamsbout

Geroosterd, zilte groentes, venkel, jus met munt, argan

Schol op de graat gebakken

Beurre noisette met kappertjes, Opperdoezers

Oesters

Dagprijs

Steak tartaar

Klassiek aangemaakt, Utrechtse mosterd, gefrituurd hoeve ei

12/24

Ravioli

Paddenstoelen, truffelroom, Utrechtse kaas

21

Terrine van eendenlever

Klassiek bereid, uiencompote, kweepeer, toast

19

Tournedos Rossini

Klassiek bereid, truffeljus, salade en frites

Caesar salade

Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan

Hamburger Karel 5

150 gram, brioche bol, boerenkaas, Bicky saus, bbq ketchup, frites

Blueberry pie

Rood fruit sorbet, sereh

Dame blanche

Huisgemaakt vanille-ijs, 100% Valrhona chocolade

Nederlandse kazen

Kletzenbrood, huisgemaakte stroop

Clubsandwich

Desembrood, gerookte kip, kerrie-mayonaise, chips

15

Gerookte makreel

Op witte bol, biet, mosterdzaad, kropsla

12,5

Caprese (op brood of als salade)

Burrata, basilicum, gemarineerde tomaat

12,5

Caesar salade

Klassiek geserveerd

16

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Openingstijden bistro .
Maandag t/m donderdag 09:00 - 00.00
Vrijdag t/m zondag 09.00 - 01.00
Openingstijden keuken .
Maandag t/m zondag 12:00 - 21.00