bistro karel 5

Casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.


In de kloosterkeuken bereidt chef-kok Mat Zwetsloot dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de brasserie vanzelfsprekend tevens goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

Het team

Chef-Kok Mat Zwetsloot en Bistro Manager Jet Aalders, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. Mat en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Jet en haar team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.

De sfeer

Bistro Karel 5: populair onder locals, zakenmensen en toeristen Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En dan die internationale wijnkaart! Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kun je bij ons trouwens gewoon per glas bestellen.

afternoon tea

Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd. 

menu

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.

A LA CARTE MENU
3 gangen 39 | 3 glazen 21
4 gangen 45 | 4 glazen 26

VOORGERECHTEN

voorgerechten

Zeebaars
Ceviche, doperwt, fregola, limoen, geitenyoghurt
13

Livar varken
Procureur, boemboe, cashewnoot, koriander, koolrabi
13

Carpaccio van gele biet V
Burrata, citroen, scamorza, pangrattato
13

HOOFDGERECHTEN

hoofdgerechten

Scholfilet
Groene asperge, patatas bravas, octopus, tomaat chimichurri
22

Parelhoen
Oude Emmentaler, dragon, courgette, boekweit, raapstelen
22

Tandoori V
Rode linzen, tomberry, bloemkool, tuinbonen, paneer, mais
22

KLASSIEKERS

klassiekers

Steak tartaar
Dubbeldoel koe, knolselderij, ketchup, koolrabi, ei
16/24

Pasta ‘en papillotte’
Tortellini, ricotta, truffelroom, Parmezaan
15/22

Bisque
Kreeft, raviolo, rouille, bospeen, groen asperge, brioche
23/36

DESSERTS

desserts

Aardbei
Trifle, chocolade dulce, kwark, bergamot
10

Vijgen
Amandelcake, sorbet, honing, sabayon
10

Ambachtelijke kazen (supplement 2)
Van boerderij Lindenhof
12

KLEINE KAART

kleine kaart

Caesar salade
Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan
15

Soep van de dag
De bediening geeft graag een toelichting
9

Gemarineerde zalm
Op desembrood of als salade, kropsla, mierikswortel, rettich
14

Clubsandwich (V optioneel)
Desembrood, boerenkaas, ei, procureur, friet
15

Hamburger (V optioneel)
Brioche, bbq-ketchup, ui, spek, boerenkaas, friet
17

Dubbeldoel steak
Bearnaise, seizoensgroenten, truffelmayonaise, friet
27

Chef ’s dessert
10

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.