bistro karel 5

Casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

Het team

De Chef-kok en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef-kok en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.

De sfeer

Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons trouwens gewoon per glas bestellen.

afternoon tea

Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd. 

menu

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.

A LA CARTE MENU
3 gangen 42 
4 gangen 48 

VOORGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN

KLASSIEKERS

DESSERTS

LUNCH

Kerst 2022

Zeebaars

Als carpaccio, gekonfijte citroen, postelein, krokante aardappel, roze peper

Kalfstartaar

Walnoten, veldsla, appel, bladselderij vinaigrette

Bieten

Zoetzure ui, munt vinaigrette, za'atar, labneh

Vis van het seizoen

Rouleau van spitskool, knolselderij, macadamia, peterselie

Runderwang

Luchtige puree, krokante ui, look, boerenkool salade, eigen jus

Gelakte knolselderij

Ingelegde beukenzwam, pompoen, geconcentreerde groentenjus

Steak tartaar

Klassiek aangemaakt, Utrechtse mosterd, gefrituurd hoeve ei

12/24

Ravioli

Parmezaan, truffelroom

21

Runderstaartbouillon

Klassiek geserveerd met Madeira

19

Côte de boeuf van meesterslager Ter Weele (per 2 personen)

Gekarameliseerde witlof, Hollandaise, gepofte ui, frieten van Edwin Koot met mayonaise

85

Caesar salade

Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan

16

Pavlova

Kaneelijs, sparrenolie, duindoorn

Pure chocolade 'marquise'

Rozenbottelsorbet, merengue van chocolade

Hollandse kazen

Noten en fruitbrood, huisgemaakte siroop

Clubsandwich

Klassiek geserveerd met chips

15

Hamburger

150 gram, brioche bol, boerenkaas, Bicky saus, bbq ketchup, frites

17

Croque madame

Bechamel, Gruyere, spiegelei

12,5

Caesar salade

Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan

16

4-gangen lunch met aperitief en amuse 75

4-gangen lunch all-in 110

5-gangen diner met aperitief en amuse 95

5-gangen diner all in 135

Oeuf Mimosa met Groningse mosterd

Vichysoisse met truffel

Gougères met kweepeer

Brood van Bond en Smolders met beurre noisette

Zeebaars

Carpaccio, Hollandse garnaal, dille, mierikswortel

Burrata

Gerookt, spruitblad, kastanje, cranberry, cassia

Kwartel

Rouleau, bout, pompoen, mole verde, jalapeño

Hert

Filet, sukade, peterseliewortel, Gieser Wildeman, granola

Christmas cake

Boerenyoghurt ijs, walnoot

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Openingstijden bistro .
Maandag t/m donderdag 09:00 - 00.00
Vrijdag t/m zondag 09.00 - 01.00
Openingstijden keuken .
Maandag t/m zondag 12:00 - 21.00