CASUAL CLASSIC

Bistro Karel 5: casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 – voorheen Brasserie Goeie Louisa. Of – als het kouder is – binnen in onze gezellige bistro in Utrecht-centrum, waar je kunt lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

Bistro Karel 5 in Utrecht: geniet van onze kloosterkeuken met een creatieve twist
In de kloosterkeuken bereidt chef-kok Mat Zwetsloot dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de brasserie vanzelfsprekend tevens goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

“Waar je nu zit, was het vroeger shit”
En dan te bedenken dat in de Bar & Lounge zich vroeger de beerput bevond waar ook Karel V zijn hoop nog heeft laten varen. De trap onder de glasplaat in de kloosterkeuken leidt naar de kelder, die diende onder meer voor het wassen van kleding en het verzorgen van gewonden.

Bistro Karel 5: populair onder locals, zakenmensen en toeristen
Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En dan die internationale wijnkaart! Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kun je bij ons trouwens gewoon per glas bestellen.

Iedereen voelt zich thuis bij Bistro Karel 5 in Utrecht
Van zakenlunches en -diners tot een familieborrel of een afternoon tea met vriendinnen: voel je welkom bij Bistro Karel 5. Reserveer hier een tafel in onze authentieke bistro in Utrecht. Mailen of bellen kan natuurlijk ook: +31(0)30 233 75 95 of bistro@karel5.nl.

Tip!

Drink in de winter een aperitief bij onze gezellige openhaard in de Bar & Lounge en in de zomer in de appel- en perenboomgaard. Ons terras is het best bewaarde geheim van Utrecht!

Met #functieinbeeld zetten we één van de medewerkers van Grand Hotel Karel V of Karel 5 Gastro Bistro Events in de schijnwerpers. Vandaag willen wij jou voorstellen aan onze...

Neem een online kijkje in deze zaal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief