bistro karel 5

Casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

Het team

Chef-kok Jules Borninkhof en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.

De sfeer

Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons ook per glas bestellen.

menu

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.

Naast de kaart is het ook mogelijk om een lunch- of diner chefsmenu te bestellen. Kies voor de lunch uit een 2 of 3 gangen menu en voor het diner uit een 3 of 4 gangen menu.

2 gangen chefsmenu 42,- (alleen lunch)
3 gangen chefsmenu 47,-
4 gangen chefsmenu 55,-

VOORGERECHTEN

TUSSENGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN

DESSERTS

Lunch

Gepekelde kabeljauw

Pompoen, wei, Hollandse garnaal, schaaldierenolie

16

Gebraden kalfstartaar

Paddenstoel, garum, gekonfijte eidooier

16

Knolselderij

Gerookte geitenkaas, piment, augurk

16

Gegratineerde coquille

Bechamel, Zilte Duinen, rugspek

16

Buikspek

Rode kool, palmkool, appel

16

Tortellini

Truffel, parmezaan, en papillotte

16

Wijting

Bloemkool, brandade, peterselie, beurre noisette

27

Eendenborst

Amandel crème, mosterdkool, druif, parelgort, druivenjus

27

Eekhoorntjesbrood

Aardpeer, blauwflora, zonnebloempitten, hazelnoot

27

Kweepeer

Kardemom, karnemelk, peperkoek

12

Cassia

Tartelette, hazelnoot, chocolade, Zwitserse room

12

Kaas

Krentenbol, gember

15

Caesar salade

Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan

18

Lofsoorten

Peer, hazelnoot, blauwflora

16

Pastrami

Zuurkool, mosterd, ui, augurk

16

Caprese

Burrata, tomaat, basilicum

16

Runderburger

Gekarameliseerde ui, Farmhouse Cheddar, zure bom

20

Coupe Louisa

Huisgemaakt ijs

10

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Openingstijden bistro .
Maandag t/m donderdag 09:00 - 00.00
Vrijdag t/m zondag 09.00 - 01.00
Openingstijden keuken .
Maandag t/m zondag 12:00 - 21.00