bistro karel 5
Casual classic genieten van onze kloosterkeuken
Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.
In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!
Het team
Chef-kok Jules Borninkhof en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.
De sfeer
Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons ook per glas bestellen.
afternoon tea
Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd.Â
menu
Klassiek met een creatieve twist
Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.
Naast de kaart is het ook mogelijk om een lunch- of diner chefsmenu te bestellen. Kies voor de lunch uit een 2 of 3 gangen menu en voor het diner uit een 3 of 4 gangen menu.
2 gangen chefsmenu 36,- (alleen lunch)
3 gangen chefsmenu 42,-
4 gangen chefsmenu 48,-
VOORGERECHTEN
TUSSENGERECHTEN
HOOFDGERECHTEN
DESSERTS
Lunch
Coquille
Amandelcrème, gerookte pompoenpitolie, zoetzuur, selderij
16
Filet Americain
Raapstelen, radijs, ui, gekonfijte eierdooier
16
Buffelkaas 'stracciatella'
Broccoli, snijboon, monniksbaard, groene asperge
16
Jonge prei
A la Flamande
16
Biet
Lamsoor, spekbokking, boekweit
16
Tortellini
Truffel, Parmezaan, 'en papillotte'
16
Heek
Beurre vert, haringkuit, zilte groentes
27
Klaprib
Peen, stengelui, nieuwe aardappel
27
Koolrabi
Soubise, morilles, garum, dragon
27
Panna cotta
Witte chocolade, kalamansi, basilicum
10
Karnemelk
Rabarber, framboos, hibiscus
10
Kazen
Krentenbol, gember
14
Gribiche
Brood van Bond & Smolders, ei, augurk, kappertjes, groene kruiden
12
Fregola
Groene asperges, spinazie, Texelse schapenkaas
15
Pata Negra
Brood van Bond & Smolders, truffel, tomaat, rucola, ui
16
Caesar
Kippendij, ei, spek, ansjovis, crouton
18
Runderburger
Gekarameliseerde ui, farmhouse cheddar, zure bom
20
alles is mogelijk
Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.