bistro karel 5
Casual classic genieten van onze kloosterkeuken
Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.
In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!
Het team
Chef-kok Jules Borninkhof en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.
De sfeer
Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons ook per glas bestellen.
afternoon tea
Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd.Â
menu
Klassiek met een creatieve twist
Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.
VOORGERECHTEN
TUSSENGERECHTEN
KLASSIEKERS
HOOFDGERECHTEN
DESSERTS
Coquille
Gerookte pompoenpitolie, zoetzuur, schorseneren
14
Labneh
Stamspruit, peen, boekweit
14
Rundertartaar
Kippenhuid, zuring, ui
14
Makreel
Kalfstong, aardappel, witlof, augurk
14
Strandkrabbensoep
Zeeduivel, koolrabi, vadouvan
18
Risotto van zonnebloempitten
Pompoen, saffraan
18
Oesters van de dag
per stuk
v.a. 4,50
Rundertartaar
Kippenhuid, zuring, ui
14
Ravioli
Parmezaan, truffelroom
16
Caesar salade
Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan
16
Caesar salade
Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan
16
Hamburger
150 gram, brioche bol, boerenkaas, Bicky saus, bbq ketchup, frites
17
Croque Madame
Béchamel, Gruyere, spiegelei
12
Clubsandwich
Klassiek geserveerd met chips
15
Vis van het seizoen
Zuurkool, appelstroop, paling, brioche
24
Bloemkool
Aardappel, oesterzwam van de clique, Mornay saus, hazelnoot
24
Kwartel
Lavas, cassis, millefeuille, kool
24
Rundersukade
Bataat, koningszwam, parelgort, waterkers
24
Wild zwijn
Veluwse forelkuit, Pommes Annabelle, stamspruit
24
Côte de boeuf
Sauce foyot, pommes frites (per 2 personen te bestellen)
85
Crème brûlée
Tonkaboon, mandarijn
9,5
Moelleux
Nougat glacé
9,5
Kaas
Geserveerd met krentenbrood en violet mosterd
13,5
alles is mogelijk
Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.