bistro karel 5

Casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

Het team

Chef-kok Jules Borninkhof en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.

De sfeer

Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons ook per glas bestellen.

afternoon tea

Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd. 

menu

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.

Naast de kaart is het ook mogelijk om een lunch- of diner chefsmenu te bestellen. Kies voor de lunch uit een 2 of 3 gangen menu en voor het diner uit een 3 of 4 gangen menu.

2 gangen chefsmenu 36,- (alleen lunch)
3 gangen chefsmenu 42,-
4 gangen chefsmenu 48,-

VOORGERECHTEN

TUSSENGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN

DESSERTS

Lunch

Coquille

Amandelcrème, gerookte pompoenpitolie, zoetzuur, selderij

16

Filet Americain

Raapstelen, radijs, ui, gekonfijte eierdooier

16

Buffelkaas 'stracciatella'

Broccoli, snijboon, monniksbaard, groene asperge

16

Jonge prei

A la Flamande

16

Biet

Lamsoor, spekbokking, boekweit

16

Tortellini

Truffel, Parmezaan, 'en papillotte'

16

Heek

Beurre vert, haringkuit, zilte groentes

27

Klaprib

Peen, stengelui, nieuwe aardappel

27

Koolrabi

Soubise, morilles, garum, dragon

27

Panna cotta

Witte chocolade, kalamansi, basilicum

10

Karnemelk

Rabarber, framboos, hibiscus

10

Kazen

Krentenbol, gember

14

Gribiche

Brood van Bond & Smolders, ei, augurk, kappertjes, groene kruiden

12

Fregola

Groene asperges, spinazie, Texelse schapenkaas

15

Pata Negra

Brood van Bond & Smolders, truffel, tomaat, rucola, ui

16

Caesar

Kippendij, ei, spek, ansjovis, crouton

18

Runderburger

Gekarameliseerde ui, farmhouse cheddar, zure bom

20

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Openingstijden bistro .
Maandag t/m donderdag 09:00 - 00.00
Vrijdag t/m zondag 09.00 - 01.00
Openingstijden keuken .
Maandag t/m zondag 12:00 - 21.00