bistro karel 5

Casual classic genieten van onze kloosterkeuken

Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.

In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!

Het team

Chef-kok Jules Borninkhof en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.

De sfeer

Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons ook per glas bestellen.

afternoon tea

Probeer eens onze afternoon tea. Een subtiele variant op de high tea. De afternoon tea werd in de negentiende eeuw populair om de kloof te dichten tussen lunch en diner. Bij Karel 5 wordt deze rond twee uur ’s middags geserveerd. 

menu

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.

VOORGERECHTEN

TUSSENGERECHTEN

KLASSIEKERS

HOOFDGERECHTEN

DESSERTS

Coquille

Gerookte pompoenpitolie, zoetzuur, schorseneren

14

Labneh

Stamspruit, peen, boekweit

14

Rundertartaar

Kippenhuid, zuring, ui

14

Makreel

Kalfstong, aardappel, witlof, augurk

14

Strandkrabbensoep

Zeeduivel, koolrabi, vadouvan

18

Risotto van zonnebloempitten

Pompoen, saffraan

18

Oesters van de dag

per stuk

v.a. 4,50

Rundertartaar

Kippenhuid, zuring, ui

14

Ravioli

Parmezaan, truffelroom

16

Caesar salade

Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan

16

Caesar salade

Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan

16

Hamburger

150 gram, brioche bol, boerenkaas, Bicky saus, bbq ketchup, frites

17

Croque Madame

Béchamel, Gruyere, spiegelei

12

Clubsandwich

Klassiek geserveerd met chips

15

Vis van het seizoen

Zuurkool, appelstroop, paling, brioche

24

Bloemkool

Aardappel, oesterzwam van de clique, Mornay saus, hazelnoot

24

Kwartel

Lavas, cassis, millefeuille, kool

24

Rundersukade

Bataat, koningszwam, parelgort, waterkers

24

Wild zwijn

Veluwse forelkuit, Pommes Annabelle, stamspruit

24

Côte de boeuf

Sauce foyot, pommes frites (per 2 personen te bestellen)

85

Crème brûlée

Tonkaboon, mandarijn

9,5

Moelleux

Nougat glacé

9,5

Kaas

Geserveerd met krentenbrood en violet mosterd

13,5

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Openingstijden bistro .
Maandag t/m donderdag 09:00 - 00.00
Vrijdag t/m zondag 09.00 - 01.00
Openingstijden keuken .
Maandag t/m zondag 12:00 - 21.00