bistro karel 5
Casual classic genieten van onze kloosterkeuken
Waan je Maria van Hongarije of Karel V op het ruime terras in de appel- en perenboomgaard van Bistro Karel 5 of binnen in onze gezellige bistro in hartje Utrecht. Je kunt hier lunchen en dineren rond de open kloosterkeuken en borrelen in de Bar & Lounge.
In de kloosterkeuken bereidt onze chef-kok dagelijks klassieke gerechten van seizoensproducten, vaak uit eigen regio. Klassiek, maar altijd met een eigentijdse en creatieve twist. Kijk op onze menukaart voor de laatste creaties van onze chef. Voor een cappuccino met taart of een lekker glas wijn zit je bij ons in de bistro vanzelfsprekend goed. En onze borrelkaart omvat meer dan alleen bitterballen!
Het team
Chef-kok Jules Borninkhof en gastheer Koen Roelofs, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. De Chef en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Koen en zijn team staan voor een informele en gastvrije omgeving, waar de aandacht altijd op u gericht is.
De sfeer
Niet voor niets is Bistro Karel 5 in Utrecht populair onder zowel locals, toeristen als zakenmensen. Iedereen voelt zich er thuis door de informele ‘casual classic’ sfeer. Bovendien heeft onze kwaliteitskeuken een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast hebben we een internationale wijnkaart. Die stemmen wij uiteraard zorgvuldig af op onze dagmenu’s en à la carte-gerechten. Die lekkere wijnen kunt u bij ons ook per glas bestellen.
menu
Klassiek met een creatieve twist
Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar & Lounge of lekker op het terras.
Naast de kaart is het ook mogelijk om een lunch- of diner chefsmenu te bestellen. Kies voor de lunch uit een 2 of 3 gangen menu en voor het diner uit een 3 of 4 gangen menu.
2 gangen chefsmenu 42,- (alleen lunch)
3 gangen chefsmenu 47,-
4 gangen chefsmenu 55,-
VOORGERECHTEN
TUSSENGERECHTEN
HOOFDGERECHTEN
DESSERTS
Lunch
Gepekelde kabeljauw
Pompoen, wei, Hollandse garnaal, schaaldierenolie
16
Gebraden kalfstartaar
Paddenstoel, garum, gekonfijte eidooier
16
Knolselderij
Gerookte geitenkaas, piment, augurk
16
Gegratineerde coquille
Bechamel, Zilte Duinen, rugspek
16
Buikspek
Rode kool, palmkool, appel
16
Tortellini
Truffel, parmezaan, en papillotte
16
Wijting
Bloemkool, brandade, peterselie, beurre noisette
27
Eendenborst
Amandel crème, mosterdkool, druif, parelgort, druivenjus
27
Eekhoorntjesbrood
Aardpeer, blauwflora, zonnebloempitten, hazelnoot
27
Kweepeer
Kardemom, karnemelk, peperkoek
12
Cassia
Tartelette, hazelnoot, chocolade, Zwitserse room
12
Kaas
Krentenbol, gember
15
Caesar salade
Ei, little gem, ansjovis, spek, kip, Parmezaan
18
Lofsoorten
Peer, hazelnoot, blauwflora
16
Pastrami
Zuurkool, mosterd, ui, augurk
16
Caprese
Burrata, tomaat, basilicum
16
Runderburger
Gekarameliseerde ui, Farmhouse Cheddar, zure bom
20
Coupe Louisa
Huisgemaakt ijs
10
alles is mogelijk
Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit label voor onze restaurants en events onthulden wij in 2016 na afronding van diverse renovaties. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden. Van lokaal tot internationaal.