Menu Bistro

Klassiek met een creatieve twist

Bistro Karel 5 is gevestigd in de oudste kloosterkeuken van Nederland. De (culinaire) geschiedenis gaat terug tot 1348 toen de Ridderlijke Duitse Orde hier een klooster liet bouwen.

Chef-Kok Mat Zwetsloot en Bistro Manager Jet Aalders, serveren hun favoriete gerechten vanuit de open keuken. Mat en zijn brigade worden geïnspireerd door de seizoenen en koken het liefst met ambachtelijke en biologische producten uit de regio met een vleugje eigentijdse beleving. Bijvoorbeeld de seizoensgroenten van boerderij De Lindenhoff. Zorgvuldig én op versheid gecontroleerd. Jet en haar team staan voor een informele en gastvrije omgeving waar de aandacht altijd op u gericht is.

Onze menukaart bevat een Chefs menu dat maandelijks wisselt. Het is een podium voor de mooie producten van onze top-leveranciers. Daarnaast een à la carte kaart om zelf een menu samen te stellen.

Bistro Karel 5 is dé plek om elk moment van de dag te genieten. Ontdek ook onze Afternoon Tea of probeer onze huisgemaakte cocktails, in onze Bar&Lounge of lekker op het terras.

CHEF’S MENU
Een maandelijks wisselend menu waarin de chef en zijn keukenbrigade hun favoriete seizoensproducten gebruiken.
3 gangen 37             3 glazen 21
4 gangen 45             4 glazen 26
5 gangen 52             5 glazen 31
A LA CARTE MENU
3 gangen 39,75       3 glazen 21
4 gangen 47,50       4 glazen 26

MARKETENSTER

Vanaf 8 personen.

CHEF'S MENU

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Schotse zalm

Soester knol, paksoi, dashi, knolselderij, cranberry

Dim sum

Kingboleet, geroosterde prei, bosui, sesamolie

Heekfilet

Groene courgette, basilicum, zoete ui, beurre noir

Camembert

Panna cotta, bloemkool, beurre noisette, kumquat

Rode biet

Parfait, framboos, crème fraiche, witte chocolade, marshmellow

Voorgerechten

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Gebrande makreel

Quinoa, venkel, artisjok, citroen, peterselie

14

Gerookte wilde gans

Rosevalaardappel, tijm, pruim, rode kool

13

Pokébowl

Sushirijst, aardpeer, omelet, miso, krokante spruit

11

Tussengerechten

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Hertenrendang

Knolselderij, atjar, kokosmelk, dragon, daikon

10

Sjalottenbouillon

Sjalot, pommes fondant, zuurkool, oude kaas

9

Hoofdgerechten

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Kabeljauw

Saltimbocca, pancetta, gele peen, spinazie, pecorino

25

Baambrugse biglende

Babi pangang, groene kool, freekeh, boemboe

24

Pompoencurry

Sereh, boekweitnoedels, spitskool, kingboleet, pinda

20

Desserts

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

'Tiramisu' K5

Lange vingers, cacao, espresso, amaretto, amandel

9

Cheesecake

Saffraan, sinaasappel, filo, pistache-ijs

9

Ambachtelijke kazen

Van boerderij Lindenhoff

12

Koffie complèt

6,25

Kleine Kaart

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Caesar salade

Kippendijen, ansjovis, little gem, parmezaan, croutons

14

Bisque

Pompoencompôte, kabeljauwwang, koriander

13

Knolselderijsoep

Romige polenta, spinazie, pecorino, salsa verde

10

Hamburger - Ook vegetarisch te bestellen

Brioche, kaas, spek, zuurkool, little gem, friet

16

Club sandwich a la plancha - Ook vegetarisch te bestellen

Maisbrood, gemarineerde kip, kaas, tomaat, venkelsalade, friet

15

Landbrood makreel

Rosevalaardappel, knolselderij, grove mosterd, peterselie

12

Marketenster

Download menu als PDF NL

Download MARKETENSTER menu

Gebrande makreel

Quinoa, venkel, artisjok, citroen, peterselie

Of

Gerookte wilde gans

Rosevalaardappel, tijm, pruim, rode kool

Tortellini

'En papillotte', truffel, parmezaan

Kabeljauw

Saltimbocca, pancetta, gele peen, spinazie, pecorino

Of

Baambrugse biglende

Babi pangang, groene kool, freekeh, boemboe

Dessert van de Chef

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief