restaurant karel 5

Elegant dining in the historic heart of Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

The team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.

The ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Simplicity is complex enough

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Modern flavor combinations with a paired wine journey

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE NAJAAR 2021
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 35
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 43

STARTERS

MAIN COURSES

DESSERTS

Scallop

Almond cream, smoked pumpkinseed oil, sweet and sour, celery

16

Filet Americain

Turnip greens, radish, onion, cured egg yolk

16

Buffalo cheese 'stracciatella'

Broccoli, string beans, barba di frate, green asparagus

16

Hake

Beurre vert, herring roe, salty vegetables

27

Brisket

Carrot, bunching onion, potato

27

Kohlrabi

Soubise, morels, garum, tarragon

27

Panna cotta

White chocolate, kalamansi, basil

10

Buttermilk

Rhubarb, raspberry, hibiscus

10

Cheese

Raisin bread, ginger

14

anything is possible

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl

Take a seat in the exclusive room and join us on a culinary adventure.

From coffee break to drinks with finger food and appetizers

Maandag 16:30 - 20:00
Dinsdag 16:30 - 20:00
Woensdag 16:30 - 20:00
Donderdag 16:30 - 20:00
Vrijdag 16:30 - 20:00
Zaterdag 16:30 - 20:00
Zondag Gesloten