restaurant karel 5

Elegant dining in the historic heart of Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

The team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.

The ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Simplicity is complex enough

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Modern flavor combinations with a paired wine journey

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE NAJAAR 2021
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 35
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 43

STARTERS

MAIN COURSES

DESSERTS

Pickled cod

Pumpkin, whey, Dutch shrimps, shellfish oil

16

Roasted veal tartare

Mushroom, garum, candied egg yolk

16

Celeriac

Smoked goat cheese, allspice, pickle

16

Cod

Cauliflower, brandade, parsley, brown butter

27

Duck breast

Almond cream, mustard greens, grape, pearl barley, grape jus

27

Porcini mushroom

Jerusalem artichoke, blue cheese, sunflower seeds, hazelnut

27

Cherries

Farmers yogurt ice cream, verveine, mascarpone

12

Advocat

Tartlet, hazelnut, chocolat, Suisse cream

12

Cheese

Raisin bread, ginger

15

anything is possible

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl

Take a seat in the exclusive room and join us on a culinary adventure.

From coffee break to drinks with finger food and appetizers

Maandag 16:30 - 20:00
Dinsdag 16:30 - 20:00
Woensdag 16:30 - 20:00
Donderdag 16:30 - 20:00
Vrijdag 16:30 - 20:00
Zaterdag 16:30 - 20:00
Zondag