restaurant karel 5

Elegant dining in the historic heart of Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

The team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.

The ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Simplicity is complex enough

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Modern flavor combinations with a paired wine journey

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE NAJAAR 2021
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 35
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 43

COLLECTION ''OMNIVORE''

COLLECTION ''FISH NOR MEAT''

The essentials

Bread from Bond & Smolders and butter from Bordier

‘Zeeuwse platte’ oyster 000000

Toast ‘Cannibale’

Cauliflower, 'Cevenne' onion & fennel

Royal Belgian Caviar 'Platinum' Chervil, sheep milk cottage cheese

Chervil, sheep milk cottage cheese

Winter greens

Garum, flax seed

Sole

Hazelnut, gravy végétal © Royal Belgian Caviar 'Osietra', raw mackerel, sereh

Tartiflette stella

+ truffle (supplement 25)

In between...

'Mezcal Margarita' Designed by our chefs

Deer fillet from the BBQ

Chicory, sauce Talleyrand

International and Dutch cheeses

Selected by Frederic van Tricht Antwerp

Sanguinello

Preparations with blood orange

The essentials

Bread from Bond en Smolders and butter from Bordier

Ceci n'est pas une huître

Toast 'Herboriste'

Cauliflower, ‘Cevenne’ onion & fennel

Chestnut, celeriac, shii-take, vinaigrette

with white strawberry and cassia

Winter greens

Plankton, flax seed

Pumpkin ravioli

Consommé of grilled turnips, bog myrtle

Tartiflette stella

+ truffle (supplement 25)

In between

Mezcal Margarita' Designed by our chefs

Boletes

Mousseline & yoke from a ducks egg, salsify from the BBQ, chicory

International and Dutch cheeses

Selected by Frederic van Tricht Antwerp

Sanguinello

Preparations with blood orange

STARTERS

MAIN COURSE

CLASSICS

DESSERTS

LUNCH

Sea bass

As carpaccio, candied lemon, purslane, crispy potato, pink pepper

Tartare of veal

Walnuts, lamb's lettuce, apple, leaf celery vinaigrette

Beets

Sweet and sour onion, mint vinaigrette, za'atar, labneh

Fish of the season

Rouleau of cabbage, celeriac, macadamia, parsley

Beef cheek

Mashed potato, crispy onion, garlic, kale salad, gravy

Glazed celeriac

Preserved beech mushroom, pumpkin, concentrated vegetable gravy

Steak tartare

Classic seasoning, mustard from Utrecht, fried egg

12/24

Ravioli

Parmesan, truffle cream

21

Clear oxtail soup

Served classic with Madeira

19

Côte de boeuf from master butcher Ter Weele (per 2 persons)

Caramelized chicory, Hollandaise, beaked onion, fries from Edwin Koot with mayonnaise

85

Caesar salad

Egg, lttle gem, anchovies, bacon, chicken, Parmesan

16

Hamburger

150 grams, brioche bun, farmers cheese, Bicky sauce, bbq ketchup, fries

17

Pavlova

Cinnamon ice cream, fir oil, sea buckthorn

Dark chocolate 'marquise'

Rose hip sorbet, merengue of chocolate

Dutch cheeses

Rich fruit loaf, homemade syrup

Caesar salad

Egg, little gem, anchovies, bacon, chicken, Parmesan

16

Hamburger

150 grams, brioche bun, farmers cheese, Bicky sauce, bbq ketchup, fries

17

Croque madame

Bechamel, Gruyere, fried egg

12,5

Clubsandwich

Classicly served

15

anything is possible

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl

Take a seat in the exclusive room and join us on a culinary adventure.

From coffee break to drinks with finger food and appetizers

Maandag 16:30 - 20:00
Dinsdag 16:30 - 20:00
Woensdag 16:30 - 20:00
Donderdag 16:30 - 20:00
Vrijdag 16:30 - 20:00
Zaterdag 16:30 - 20:00
Zondag Gesloten