restaurant karel 5
Elegant dining in the historic heart of Utrecht
Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.
”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediĂ«nten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediĂ«ntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht Ă©n lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac
The team
Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.
Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.
The ambiance
Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.
Simplicity is complex enough
Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.
menu
Modern flavor combinations with a paired wine journey
We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.
COLLECTIE NAJAAR 2021
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 35
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 43
STARTERS
MAIN COURSES
DESSERTS
Scallop
Almond cream, smoked pumpkinseed oil, sweet and sour, celery
16
Filet Americain
Turnip greens, radish, onion, cured egg yolk
16
Buffalo cheese 'stracciatella'
Broccoli, string beans, barba di frate, green asparagus
16
Hake
Beurre vert, herring roe, salty vegetables
27
Brisket
Carrot, bunching onion, potato
27
Kohlrabi
Soubise, morels, garum, tarragon
27
Panna cotta
White chocolate, kalamansi, basil
10
Buttermilk
Rhubarb, raspberry, hibiscus
10
Cheese
Raisin bread, ginger
14
anything is possible
Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl
Take a seat in the exclusive room and join us on a culinary adventure.
From coffee break to drinks with finger food and appetizers