restaurant karel 5

Elegant dining in the historic heart of Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

The team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.

The ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Simplicity is complex enough

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Modern flavor combinations with a paired wine journey

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE NAJAAR 2021
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 35
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 43

COLLECTION ''OMNIVORE''

COLLECTION ''FISH NOR MEAT''

The essentials

Bread from Bond & Smolders and butter from Bordier

Buckwheat cracker

Cream of herbs from our own garden

Shiso & radish

Raw sea bass, bergamot

Royale st. Germain

Mint, smoked bread crumbs

Bouquet © Leon Mazairac

Signature of 15 kinds of vegetables

North sea crab

Tomato, st. Jans onion, wild garlic, consommé clair of crab

Artichoke

Barigoule, seaweed, mustard, black truffle

In between…

Pomme Moscovite, fir, Oscietra R.B. caviar Royal Belgian Caviar 'Osietra', raw mackerel, sereh

Eastern Scheldt oyster 'HK46'

Water cress, Cabosse cocoa fruit, sea shells from the barbecue

Dutch lamb from 'Ter Weele'

Fillet and rack, tortilla of Taiyari, mole, sour corn relish, Huacatay

International and Dutch cheeses

Selection by Frederic van Tricht

Supplement 18

A tribute to the fruit growers

Tribute no. 1 Cherries Cottage cheese, city honey, calendula

Tribute no. 2 Strawberries White chocolate, black olive, Greek basil

Friandises

The essentials

Bread from Bond en Smolders and butter from Bordier

Buckwheat cracker

Cream of herbs from our own garden

Shiso & radish

Ricotta, bergamot

Royale st. Germain

Mint, smoked bread crumbs

Bouquet © Leon Mazairac

Signature of 15 kinds of vegetables

Kohlrabi & potato

Watercress, curcuma, egg, onion

Artichoke

Barigoule, seaweed, mustard, black truffle

In between... Ceci n'est pas une huitre

Plankton, oyster leave, parsley

Swiss chard 'as ravioli'

Consommé of grilled turnip, oil of sweetgale

Bell pepper

Wild garlic, asparagus, celeriac, pumpkin seed, beet balsamic

International and Dutch cheeses

Selection by Frederic van Tricht

Supplement 18

A tribute to the fruit growers

Tribute no.1 Cherries Cottage cheese, city honey, calendula

Tribute no. 2 Strawberries White chocolate, black olive, Greek basil

Friandises

STARTERS

MAIN COURSE

CLASSICS

DESSERTS

LUNCH

''Salade verte''

Green vegetables, lettuce, herbs, vinaigrette with sheep yoghurt, smoked grains

Veal & cream of eel

Thinly sliced veal loin, black garlic, young shoots

North sea mullet

Slightly seared, caponata, oyster leave, vinaigrette of elderberry

Summer cassoulet 'Louisa'

Beans, smoked carrot, baked tomato, 'Rottterdam' soja, verveine

Dutch leg of lamb

Roasted, fennel, gravy with mint, argan

Plaice fried on the bone

Beurre noisette with capers, 'opperdoezer' potato

Oysters

Daily rate

Steak tartare

Classic seasoning, mustard from Utrecht, fried egg

12/24

Ravioli "en papillotte"

Mushrooms, truffle cream, cheese from Utrecht

21

Terrine of foie gras

Classic preparation, onion compote, quince, toast

19

Tournedos Rossini

Classicly prepared, truffle gravy, salad, fries

45

Caesar salad

Egg, lttle gem, anchovies, bacon, chicken, Parmesan

Hamburger Karel 5

150 gram, brioche bun, farmers cheese, Bicky sauce, bbq ketchup, fries

Blueberry pie

Red fruit sorbet, lemongrass

Dutch cheeses

Rich fruit loaf, homemade syrup

Caesar salad

Classicly served

16

Smoked mackerel

On a white breadroll, beet, mustard seed, lettuce

12,5

Caprese (with bread or as a salad)

Burrata, basil, marinated tomato

12,5

Clubsandwich

Classicly served

15

anything is possible

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl

Take a seat in the exclusive room and join us on a culinary adventure.

From coffee break to drinks with finger food and appetizers

Maandag 16:30 - 20:00
Dinsdag 16:30 - 20:00
Woensdag 16:30 - 20:00
Donderdag 16:30 - 20:00
Vrijdag 16:30 - 20:00
Zaterdag 16:30 - 20:00
Zondag Gesloten