INSPIRED SOLUTIONS

Karel 5 Events: voor elk evenement een inspirerende oplossing

Vergaderen op een oude graanzolder, een contract ondertekenen in de kluistoren, een bruiloftsdiner in een iconische middeleeuwse eetzaal, een wijnproeverij met collega’s in onze kelder of een presentatie in de voormalige slaapzaal van de monniken. Met 13 zalen en schitterende tuinen en terrassen is Karel 5 een ideale locatie voor zowel privé als zakelijke evenementen.

Onttrokken aan én midden in het stadse leven tegelijkertijd. Binnen de muren van Karel 5 heerst een eigen dynamiek – midden in het kloppende hart van Utrecht en ondergedompeld in een rijk verleden. Geschiedenis wordt hier nog elke dag geschreven.

Karel 5: voor inspirerende oplossingen voor evenementen in Utrecht
Want elke dag vinden bij ons evenementen plaats: van intieme zakendiners, workshops en internationale congressen tot bruiloften en familiediners. Voor al jouw evenementen biedt Karel 5 in Utrecht mooie oplossingen in een historische setting. Vaak chique, maar nooit stijf. Regelmatig eenvoudig, maar altijd classy.

Karel 5 herbergt zalen en ruimtes van diverse omvang, met een capaciteit tot 150 personen. Daarbij hanteren wij twee prijsniveaus door een bistronomische of gastronomische invulling. Wij hebben daarbij de luxe om onze gasten liefst 13 zalen en meerdere terrassen aan te bieden – zonder uitzondering met een unieke, eigen geschiedenis.

Gezellige graanzolder en bijzondere kluistoren…en meer
Zoals de gezellige Graanzolder. Bier drinken was in de middeleeuwen namelijk een serieuze aangelegenheid, gezien bier betrouwbaarder was dan water. En dat advies nemen wij bij Karel 5 graag ter harte. De graanzolder is een knusse ruimte voor ontvangst en aperitief, en ook een ideale ruimte voor een koffiepauze tijdens een meeting in de naastgelegen vergaderruimtes.

Ook bijzonder is de Gulden Vlieskamer in de kluistoren uit 1450, voorheen in gebruik als kluis, archief en kerker. Leuk detail: het luikje met ‘brievenbus’ beneden in de toren zodat vleermuizen in- en uit kunnen vliegen. De kamer, met uitzicht op de Officierstuin, biedt een bijzondere ambiance voor het tekenen van bijvoorbeeld belangrijke contracten. In de refter (tevens ons Restaurant Karel 5), kan u ook terecht voor een uitgebreide lunch.

Luxe overnachten bij Grand Hotel Karel V
Combineer een verblijf in een van onze zalen met een 5* overnachting bij Grand Hotel Karel V.

Kijk hier voor een uitgebreide impressie van Karel 5 als evenementen locatie in Utrecht. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met ons op via +31(0)30 233 75 50 of events@karel5.nl

Zondag 14 januari is de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht: De Nieuwjaarsduik. Door heel Utrecht, op ruim 60 locaties zijn er optredens, workshops, lezingen en voorstellingen...

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief