Terug naar overzicht

#functieinbeeld: Mirck Klerk

Elke maand zetten we een van de werknemers van het hotel, restaurant of bistro in het zonnetje. Vandaag willen wij jou voorstellen aan onze Bistro Karel 5 manager Mirck Klerk.

 

 1. Wie ben je en wat doe je?
  Mijn naam is Mirck Klerk en ben op dit moment de manager van de bar/lounge en Bistro bij Karel 5.

 

 1. Hoelang werk je hier al?
  Als manager van Bistro Karel 5, ben ik al 5 jaar werkzaam en ik ben inmiddels al 11 jaar werkzaam in het hotel.

 

 1. Waarom bij Grand Hotel Karel V?
  Ik woon al mijn hele leven in Utrecht en ben ooit begonnen als parttimer in Brasserie Goeie Louisa toen het hotel net open ging. Het was een hele mooie periode waarin letterlijk alles uitgevonden en opgezet moest worden. Je kan zeggen dat ik toen mijn hart heb verpand aan dit mooie hotel

 

 1. Wat is het leukste aan je werk?
  Er is niks leukers dan het gasten naar de zin te maken. Daarnaast is het heel mooi om te werken met zo’n groot team van allemaal enthousiaste collega’s en ieder jaar weer nieuwe lichtingen stagiairs en leerlingen mee te mogen maken.

 

 1. Wat is het minst leuke aan je werk?
  Dat is lastig ik kan zo direct niks bedenken. Waarschijnlijk een te rustige dag.

 

 1. Als je voor 1 dag van baan mag ruilen, wat zou je dan doen?
  Wijn maken

 

 1. Wat is je favoriete gerecht?
  Het mooie aan eten en drinken vind ik juist dat voor iedere gelegenheid er iets passends is. Het is dus heel subjectief. Maar voor een mooie pasta kan je me altijd wakker maken.

 

 1. Heerlijk pilsje of een fris wijntje?
  Voor iedere gelegenheid is er een heerlijk drankje.

 

 1. Wat is het meest bijzondere wat jou is overkomen bij Karel V?
  Veel mooie momenten gehad in het hotel. Een aantal jaar geleden verbleef de band REM in het hotel en die besloten een week langer te blijven voor vakantie. Dat was wel bijzonder, iedere avond met hen de stad in heel ontspannen en gezellig.

 

 1. Als je baan een liedje zou zijn, welk liedje is dat dan?
  Jeetje weer zo’n lastige vraag. Ik ga voor “ik kan het niet alleen” van de Dijk. In dit werk ben je honderd procent aangewezen op je collega’s.

 

 1. Wat moet je echt een keer doen als je in Utrecht bent
  Wandelen door het museumkwartier, borrelen bij Rubens proeflokaale n eten op de 10e bij de watertoren

 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief