ELEGANT DINING

Restaurant Karel 5: elegant dineren in het historische hart van Utrecht

Een stijlvol zakendiner? Een bijzonder familiediner? Of een romantisch diner van hoogstaande culinaire kwaliteit? Dan is Restaurant Karel 5 in Utrecht – voorheen Grand Restaurant Karel V – een uitstekende keuze.

Hier verwezenlijken wij onze culinaire ambities. Restaurant Karel 5 is een gastronomisch restaurant in een middeleeuwse eetzaal in het hartje van Utrecht. Daar aten vroeger de leden van de kloosterbroeders. Zondige gedachten waren er taboe. De leden werd namelijk plechtig opgedragen om zwijgzaam te dineren en hun gedachten niet onkuis te laten afdwalen. Wij zijn niet zo streng, hoor. “Nog een oester voor meneer?”

Onze Chef de cuisine Leon Mazairac en de maître-sommelier Johan Kragtwijk zorgen voor een onvergetelijke culinaire avond
Restaurant Karel 5 bestaat uit een team met onze Chef de cuisine Leon Mazairac en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende betaalbare menu’s tot verleidelijke signature dishes. Wij begeleiden onze gasten daarbij op professionele doch persoonlijke wijze bij het maken van hun culinaire keuzes.

Restaurant Karel 5: een chique sfeer in het historische hart van Utrecht
Ontdek bij ons hoe relaxed dineren op niveau kan zijn – en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van onze persoonlijke benadering, vakmanschap en ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Reserveer online een tafel voor een lunch met vele culinaire hoogtepunten in een ongedwongen sfeer. Je kunt natuurlijk ook bellen of mailen: +31 (0)30 233 75 98 of restaurant@karel5.nl.

Tip!

Vergeet niet het wapen van keizer Karel V te bewonderen in Restaurant Karel 5: de tweekoppige adelaar van zandsteen. Deze werd tijdens de restauratie van het complex in de jaren 90 van de vorige eeuw gevonden in een schouw en waakt nu over ons restaurant.

Daar is ‘ie dan! Het nieuwste biertje in Utrecht: IJzerhard. Samen met Brouwerij Oproer hebben wij deze bijzondere IPA gebrouwen. Een fris biertje met het unieke ingrediënt Verveine, geplukt...

Neem een online kijkje in deze zaal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief