Terug naar overzicht

Nieuw menu Bistro Karel 5

Bistro Karel 5 heeft vanaf vandaag een nieuwe menukaart, vol met winterse gerechten en seizoen producten.

Wat denk je van skrei filet met groene kool, ansjovis, tomaat en olijf? Deze kabeljauwsoort krijgt zijn naam in de periode tussen december en april wanneer hij vanuit de Barentszzee naar het noordwesten migreert. Skrei betekent in het Oud-Noors ‘Reizen’.

Ook een aanrader: Iberico met fregola, zoete ui, gerookte paprika en pompoen. Het Iberico varken komt uit het westen van Spanje, vlakbij de Portugese grens. Dit bijzondere varken eet in de periode van november tot maart alleen maar rijpe eikels. Zij zijn hier zo gek op, dat zij op dat moment niets van hun normale voeding zoals gras en paddenstoelen moeten hebben. Dit proef je terug in het zachte vlees: een ware smaaksensatie!

Sluit het diner af met een van de winterse desserts. Zoals de rijkelijke cheesecake met banaan, pinda en karamel met een frisse touch door het erbij geserveerde verse yoghurtijs.

Benieuwd naar het volledige menu? Bekijk het hier en kom de nieuwe dishes snel uitproberen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief