Terug naar overzicht

1 juli: Open Tuinendag Utrecht

Op zaterdag 1 juli a.s. vindt in Utrecht de zevende editie van Open Tuinendag plaats. Meer dan vijftig particuliere tuinen en pandhoven in de Utrechtse binnenstad, waarvan de meeste niet toegankelijk zijn, openen eenmalig hun poorten voor het publiek.

Verscholen achter de muren en huizen van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen. Sommige zijn normaal gesproken gesloten voor het publiek. Zo ook onze Officierstuin. Bekijk de eeuwenoude bomen, of de paden die de fundering aangeven van een kerk die werd verwoest in de bekende orkaan van 1674. De Open Tuinendag is een unieke gelegenheid om deze bijzondere plekken te bezoeken.

Het programma van de Open Tuinendag biedt mogelijkheden genoeg om een dag in de Utrechtse binnenstad door te brengen. De tuinen liggen op loopafstand van elkaar en een horecagelegenheid is nooit ver weg. In een aantal tuinen vinden muziekoptredens plaats of worden rondleidingen gegeven.

Passe-partout

De deelnemende tuinen zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van de locaties en een plattegrond met looproutes. Een passe-partout kost € 12,50 per persoon en is verkrijgbaar bij de VVV-Utrecht. Vooraf bestellen is ook mogelijk via VVV-Utrecht, Domplein 9-10, tel. 0900-1288732 of via infovvv@utrechtmarketing.nl. Gezien de grote belangstelling wordt reserveren aanbevolen.

Na afloop van de Open Tuinendag wordt om 17.15 uur in de Oranjerie van de Oude Hortus een concert aangeboden in samenwerking met het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht. Dit concert is voor passe-partouthouders gratis, maar reserveren is noodzakelijk via  www.opentuinendagutrecht.nl

Informatie

Meer informatie over het programma en de tuinen is te vinden op www.opentuinendagutrecht.nl. Of kijk op www.facebook/opentuinendagutrecht.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief