”Het hoofdgerecht werd geserveerd in het restaurant, de Gastro. En wauw! Deze zaal
De Hippe Vegetarier
”Het hoofdgerecht werd geserveerd in het restaurant, de Gastro. En wauw! Deze zaal is zó mooi. Gouden kroonluchters, blauwgouden mozaïk aan de muur, prachtige zwarte stoelen en uitzicht op de binnentuin maakten het heel speciaal. Mooi om te zien hoe ze de klassieke elementen hebben behouden in het modernere jasje. Strak en modern is het dan ook zeker niet, maar dat past juist bij de klasse van Karel 5 Gastro.”
”Die poort, waar je waarschijnlijk al honderd keer bent langsgelopen, vind
in de buurt Utrecht
”Veel te snel was het alweer tijd voor het dessert. We werden de keuken binnen gele
Explore Utrecht
”Veel te snel was het alweer tijd voor het dessert. We werden de keuken binnen geleid, waar chef Vito Reekers ons gouden doosjes en glazen dessert wijn aanrijkte. In elk doosje was een hemels eetbaar kunstwerk genaamd Valrhona Dulcey met in de hoofdrol macadamia, gezouten karamel en 20-karaats goud (serieus). Ik heb zo veel ik kon uit het doosje gevist met mijn vork, maar als ik alleen was geweest had ik mijn gezicht in het doosje gestoken om geen kruimel te verspillen.”
”Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te st
Bier & Appelsap
”Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te stappen, maar doe het gewoon eens! Bij de bistro zijn kinderstoelen aanwezig, je kunt hier ook gewoon lunchen (tijdens bijv. het shoppen) en wanneer het weer het toelaat, zit je ook heerlijk beschut in de tuin van het oude klooster. Heb je wat te vieren, dan reserveer je bij het gastrogedeelte, gegarandeerd een topavond!”
Lancering Karel 5
Topchef Academy
“Binnen de muren van Grand Hotel Karel V zwaait Vito Reekers de scepter in de keuke
De Utrechtse Internet Courant
“Binnen de muren van Grand Hotel Karel V zwaait Vito Reekers de scepter in de keuken. De chef de cuisine begon er als leerling, maar is nu het brein achter het vernieuwde restaurant. “Ik ben van een andere generatie; ik heb een klassieke basis, maar gebruik nieuwe technieken en sta open voor vernieuwing en verandering.”
”Het hoofdgerecht werd geserveerd in het restaurant, de Gastro. En wauw! Deze zaal
De Hippe Vegetarier
”Het hoofdgerecht werd geserveerd in het restaurant, de Gastro. En wauw! Deze zaal is zó mooi. Gouden kroonluchters, blauwgouden mozaïk aan de muur, prachtige zwarte stoelen en uitzicht op de binnentuin maakten het heel speciaal. Mooi om te zien hoe ze de klassieke elementen hebben behouden in het modernere jasje. Strak en modern is het dan ook zeker niet, maar dat past juist bij de klasse van Karel 5 Gastro.”
”Die poort, waar je waarschijnlijk al honderd keer bent langsgelopen, vind je aan d
in de buurt Utrecht
”Die poort, waar je waarschijnlijk al honderd keer bent langsgelopen, vind je aan de Springweg tegenover Springhaver. Tip: loop er de volgende keer niet langs, maar doorheen. Als je dat doet sta je plotseling op een prachtige binnenplaats met oude bomen, een gezellig terras en natuurlijk het prachtige gebouw van Karel V, een voormalig klooster uit 1348.”
”Veel te snel was het alweer tijd voor het dessert. We werden de keuken binnen gele
Explore Utrecht
”Veel te snel was het alweer tijd voor het dessert. We werden de keuken binnen geleid, waar chef Vito Reekers ons gouden doosjes en glazen dessert wijn aanrijkte. In elk doosje was een hemels eetbaar kunstwerk genaamd Valrhona Dulcey met in de hoofdrol macadamia, gezouten karamel en 20-karaats goud (serieus). Ik heb zo veel ik kon uit het doosje gevist met mijn vork, maar als ik alleen was geweest had ik mijn gezicht in het doosje gestoken om geen kruimel te verspillen.”
”Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te st
Bier & Appelsap
”Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te stappen, maar doe het gewoon eens! Bij de bistro zijn kinderstoelen aanwezig, je kunt hier ook gewoon lunchen (tijdens bijv. het shoppen) en wanneer het weer het toelaat, zit je ook heerlijk beschut in de tuin van het oude klooster. Heb je wat te vieren, dan reserveer je bij het gastrogedeelte, gegarandeerd een topavond!”
Lancering Karel 5
“Er zijn weinig locatiehouders die met meer bevlogenheid kunnen vertellen over hun
Greater Venues
“Er zijn weinig locatiehouders die met meer bevlogenheid kunnen vertellen over hun locatie dan Toon Naber, de algemeen directeur van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Achttien jaar geleden was hij al betrokken bij de verbouwing van het pand tot hotel, dus hij kent het verhaal achter iedere monumentale balk. Verhalen over de locatie brengt hij met smaak, als een exquise gerecht uit het gastronomisch restaurant, gegarneerd met historische anekdotes en feiten over de verbouwing.”
”Het hoofdgerecht werd geserveerd in het restaurant, de Gastro. En wauw! Deze zaal
De Hippe Vegetarier
”Het hoofdgerecht werd geserveerd in het restaurant, de Gastro. En wauw! Deze zaal is zó mooi. Gouden kroonluchters, blauwgouden mozaïk aan de muur, prachtige zwarte stoelen en uitzicht op de binnentuin maakten het heel speciaal. Mooi om te zien hoe ze de klassieke elementen hebben behouden in het modernere jasje. Strak en modern is het dan ook zeker niet, maar dat past juist bij de klasse van Karel 5 Gastro.”
”Die poort, waar je waarschijnlijk al honderd keer bent langsgelopen, vind je aan d
in de buurt Utrecht
”Die poort, waar je waarschijnlijk al honderd keer bent langsgelopen, vind je aan de Springweg tegenover Springhaver. Tip: loop er de volgende keer niet langs, maar doorheen. Als je dat doet sta je plotseling op een prachtige binnenplaats met oude bomen, een gezellig terras en natuurlijk het prachtige gebouw van Karel V, een voormalig klooster uit 1348.”
”Veel te snel was het alweer tijd voor het dessert. We werden de keuken binnen gele
Explore Utrecht
”Veel te snel was het alweer tijd voor het dessert. We werden de keuken binnen geleid, waar chef Vito Reekers ons gouden doosjes en glazen dessert wijn aanrijkte. In elk doosje was een hemels eetbaar kunstwerk genaamd Valrhona Dulcey met in de hoofdrol macadamia, gezouten karamel en 20-karaats goud (serieus). Ik heb zo veel ik kon uit het doosje gevist met mijn vork, maar als ik alleen was geweest had ik mijn gezicht in het doosje gestoken om geen kruimel te verspillen.”
”Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te st
Bier & Appelsap
”Voor vele inwoners uit Utrecht is het soms een drempel om bij Karel 5 binnen te stappen, maar doe het gewoon eens! Bij de bistro zijn kinderstoelen aanwezig, je kunt hier ook gewoon lunchen (tijdens bijv. het shoppen) en wanneer het weer het toelaat, zit je ook heerlijk beschut in de tuin van het oude klooster. Heb je wat te vieren, dan reserveer je bij het gastrogedeelte, gegarandeerd een topavond!”