restaurant karel 5

Elegant dineren in het historische hart van Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee. 

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

Het team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes. 

De ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Eenvoud is al complex genoeg

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Moderne smaakcombinaties met een afgestemde wijnreis​

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE HERFST 2022
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 37,5
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 47,5

A LA CARTE

COLLECTIE OMNIVOOR

COLLECTIE VIS NOCH VLEES

KERST 2022

VOORGERECHTEN

Zeebaars "1001 nacht"

Rozenblad, saffraan, Osietra kaviaar, scheermesjes

29

Noordzee krab

Vleestomaat, Sint-Jans ui, daslook, consommé clair van krab

32

Europese kreeft

Gedroogde biet, kruidjes, eendenlever, appeltjes uit Bunnik

35

Artisjok

Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel

29

HOOFDGERECHTEN

Gepocheerde zeetong

Grijze garnaaltjes, aardappel, karnemelk, gebrande boter, blanke botersaus met Vin Jaune

45

Eekhoorntjesbrood & lof

Wortelsoorten met kamille en roos, plantaardige jus met rode kool

40

Veluws rund van Herman ter Weele

Tortilla van Taiyari, mole, sour corn relish, Huacatay

45

Poulet noir "en cocotte" (per 2 personen te bestellen)

Rouleau in vijgenblad, Talleyrand saus, pomme Dauphine

80

NAGERECHTEN

(Inter)nationale kazen

Selectie van Frederic van Tricht

18

Cremeux van Coldbrew van de Village

Valrhona Tulukalum chocolade, cabosse, ijs van vijgenbladeren

18

The essentials

Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier

Zeeuwse platte oester 000000

Krokant 'Cannibale

Bloemkool, Cevenne ui, venkel

Royal Belgian Caviar 'Platinum'

Kervel, schapenkwark

Wintergroen

Garum, lijnzaad

Zeetong

Hazelnoot, jus végétal ©

Tartiflette Stella

+ truffel (supplement 25)

Tussendoor...

Mezcal Margarita Designed by our chefs

Hert van de BBQ

Grondwitlof, ''sauce Talleyrand''

(Inter)nationale kazen

Geaffineerd door Frederic van Tricht uit Antwerpen

Sanguinello

Bereiding met bloedsinaasappel

The essentials

Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier

Ceci n'est pas une huître

Toast 'Herboriste'

Bloemkool, Cevenne ui, venkel

Krokant

Kastanje, knolselderij, shiitake, vinaigrette

Wintergroen

Plankton, lijnzaad

Pompoenravioli

Consommé van gegrilde knollen, Utrechtse gagel

Tartiflette Stella

+ truffel (supplement 25)

Tussendoor...

Mezcal Margarita Designed by our chefs

Boleten

Mousseline, eendenei, schorseneer van de BBQ, grondwitlof

(Inter)nationale kazen

Geaffineerd door Frederic van Tricht uit Antwerpen

Sanguinello

Bereiding met bloedsinaasappel

6-gangen inclusief Champagne aperitief 145

6-gangen all-in 225

The essentials

Brood van Bond en Smolders en boter van Bordier

Royale van bloemkool met krab ''Madras''

Gillardeau Mezcal & bergamot

Yellowtail Kingfish '1001 nacht'

Rozenwater, hangop, komkommer

Coquille St. Jacques

Citroen, prei, wier

Steak tartaar van Veluws rund

'Royal Belgium' kaviaar & crème cru

Gebakken eendenlever

Op toast, kers, rode kool

Hertenrug gegrild

Ravioli, truffel, gevulde witlof

Kazen van 'Kaasmeester van Tricht'

Een selectie

Yoghurt, kervel, bloedsinaasappel

Patisserie en pralines

Met koffie van 'the Village''

wij denken met u mee

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via restaurant@karel5.nl

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Dinsdag 18.00 - 22:00
Woensdag 18.00 - 22:00
Donderdag 18.00 - 22:00
Vrijdag 18.00 - 22:00
Zaterdag 18.00 - 22:00
Zondag Gesloten
Maandag Gesloten