Vier de liefde
Het is bijna Valentijnsdag en wat is er nou leuker dan je geliefde verrassen met een romantisch cadeau.
Speciaal voor deze gelegenheid kunt u een 5-gangen diner van Restaurant Karel 5 combineren met een luxe overnachting.Â
Naast een overnachting met diner, zit ook een romantisch ontbijt(mogelijk op de kamer), rozenblaadjes, champagne en parkeren inbegrepen.
Klik hier voor de prijs en beschikbaarheid. Happy Valentine!
restaurant karel 5
Elegant dineren in het historische hart van Utrecht
Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.Â
”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac
Het team
Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac en souschef Jent van Cappelle aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.
Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.Â
De ambiance
Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.
Eenvoud is al complex genoeg
Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.
menu
Moderne smaakcombinaties met een afgestemde wijnreis​
We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.
4-gangen collectie 90 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 47,5
                5-gangen collectie 105 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 57,5                   6-gangen collectie 120 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 67,5 Â
COLLECTIE OMNIVOOR
COLLECTIE VIS NOCH VLEES
A LA CARTE
The essentials
Wier, mossel, kruisbes, citroen
Krokant met buffelmelk, hennep, kweepeer uit eigen gaard
Bouquet© Leon Mazairac - Wintereditie
Oester & Belgische steurfilet
Kabeljauw & winterspinazie
Garnaaltjes, hazelnoot, Hollandaise met bergamot
Tussendoor...
Bouillon van kelp en veluws wild met gerookte aal
Armeluis-asperge
Schorseneer, béchamel, truffel, hooikaas uit Werkhoven
Veluws hert van meesterslager Ter Weele
Plantenjus végétal®, vossenbes, vol-au-vent met stoof
(Inter)nationale kazen
Selectie van Frederic van Tricht
IJs van Culemborgse muskaatdruifjes & Bloedsinaasappel
The essentials
Zeewier, pompoenpit
Krokant met buffelmelk, hennep, kweepeer uit eigen gaard
Bouquet© Leon Mazairac - Wintereditie
Stengelsla & Crisp met lupine
Kastanje, knolselderij, shiitake, vinaigrette
Girasole
Gevuld met kastanje, hazelnoot en Montbéliarde Bio
Tussendoor...
Bouillon van wilde paddenstoelen, kelp en judasoor
Armeluis-asperge
Schorseneer, béchamel, truffel, hooikaas uit Werkhoven
Chinese kool
Postelein, 'Rijnveld pieper', vol-au-vent met knolletjes, vijgenazijn van Doktorenhof
Internationale en Nederlandse kazen
Selectie van Frederic van Tricht
IJs van Culemborgse muskaatdruifjes & Bloedsinaasappel
VOORGERECHTEN
Europese kreeft '1001 nacht'
Rozenblad, saffraan, oesterblad
35
Belgische steur
Licht gerookt, platte kaas, Royal Belgian kaviaar platinum, kervel
35
Rund van meesterslager Ter Weele
Als tartaar, Westland pepers, sour corn, eendenlever, Village coffee
32
Armeluis-asperge
Schorseneer, béchamel, wintertruffel, hooikaas
30
HOOFDGERECHTEN
Gepocheerde zeetong
Grijze garnaaltjes, aardappel, karnemelk, saus met Vin Jaune
45
Chinese kool
Postelein, 'Rijnveld pieper', vol-au-vent met knollen, vijgenazijn van Doktorenhof
40
Veluws hert van meesterslager Ter Weele
Plantenjus végétal®, vossenbes, vol-au-vent met stoof
45
Poulet noir "en cocotte" (per 2 personen te bestellen)
Rouleau, sauce Albufera, pommes croquettes
80
NAGERECHTEN
(Inter)nationale kazen
Selectie van Frederic van Tricht
18
IJs van Culemborgse muskaatdruifjes & Bloedsinaasappel
Shiso, geweckte bramen, Belgische saffraan uit Herentals
20
wij denken met u mee
Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via restaurant@karel5.nl