restaurant karel 5

Elegant dineren in het historische hart van Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee. 

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

Het team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes. 

De ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Eenvoud is al complex genoeg

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Moderne smaakcombinaties met een afgestemde wijnreis​

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE ZOMER 2021
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 35
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 43

COLLECTIE OMNIVOOR

Op tafel
Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier

Appetizers
Toast “Cannibale” & “Sour corn”

Papaya uit Wellerlooi
Komkommer, boekweit en gepofte rijst

Langoustine
Shiso, rode peper en limoen

Salade van 10 groenten
Pruimazijn en clementine

Hollandse pijlinktvis
Ikayaki, gelakt en gegrild, tartaar met venkel, beurre blanc met kamille

Tussendoor…
Oester, crème cru, vlierbeskappertjes, Royal Belgium kaviaar

“Utregs broodje bal” in de jus
Truffel en eendenlever op briochebrood

De zomer van 2021, Hollandse reerug van Ter Weele
Kers, mirabel, biet, witte aardbei, bittere slasoorten, jus van ree

Seizoenskazen
Selectie van Frederic van Tricht
Supplement 17,50

Coldbrew van de Village cremeux
Valhrona Tulakalum 75% chocolade, vijgenbladijs

COLLECTIE VIS NOCH VLEES

Op tafel
Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier

Appetizers
Toast “Cannibale” & “Sour corn”

Papaya uit Wellerlooi
Komkommer, boekweit en gepofte rijst

Aardpeer
Gerookte bonen, wortel, ijzerhard

Salade van 10 groenten
Pruimazijn en clementine

Koolrabi
Aalbessen, parelgort, walnoot, ajo blanco

Tussendoor…
Ricotta, lijnzaad, vlierbeskappertjes, landkaviaar

Truffel & spinazie tortellini
“In brodo” met pistache

Knolselderij confit
Gedroogde eidooier, aardappel, knoljus, waterkers

Seizoenskazen
Selectie van Frederic van Tricht
Supplement 17,50

Coldbrew van de Village  cremeux
Valhrona Tulakalum 75% chocolade, vijgenbladijs

A LA CARTE

VOORGERECHTEN

Salade van 10 groenten ©Leon
Pruimenazijn, clementine
25

Noordzee krab ‘tandoori’
Bisque, rode linzen, ingelegde kruisbes
25

Europese kreeft
Gedroogde biet, ricotta, eendenlever, appeltjes uit Bunnik
29
(15 of 30 gram Royal Belgium Kaviaar “Platinum”)
30/60

HOOFDGERECHTEN

Gepocheerde zeetong
Grijze garnaaltjes, aardappelmousseline & gebrande boter
40

Knolselderij confit
Gedroogde eidooier, aardappel, knoljus , waterkers
30

De zomer van 2021 Hollandse reerug van Ter Weele
Kers, mirabel, biet, witte aardbei, bittere slasoorten, jus van ree
35

Tamme eend (per 2 personen te bestellen)
Eendenlever, eendenvet frites & bittere slasoorten
70

NAGERECHTEN

Coldbrew van de Village cremeux
Valhrona Tulakalum 75% chocolade, vijgenbladijs
17

Kazen
Selectie van Frederic van Tricht Antwerpen
19

alles is mogelijk

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Maandag 18:00 - 21:30
Dinsdag 18:00 - 21:30
Woensdag 18:00 - 21:30
Donderdag 18:00 - 21:30
Vrijdag 18:00 - 21:30
Zaterdag 18:00 - 21:30
Zondag Closed