restaurant karel 5
Elegant dineren in het historische hart van Utrecht
Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee.Â
”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac
Het team
Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.
Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes.Â
De ambiance
Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.
Eenvoud is al complex genoeg
Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.
menu
Moderne smaakcombinaties met een afgestemde wijnreis​
We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.
COLLECTIE ZOMER 2022
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 37,5
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 47,5
A LA CARTE
COLLECTIE OMNIVOOR
COLLECTIE VIS NOCH VLEES
VOORGERECHTEN
Zeebaars "1001 nacht"
Rozenblad, saffraan, Osietra kaviaar, scheermesjes
29
Noordzee krab
Vleestomaat, Sint-Jans ui, daslook, consommé clair van krab
32
Europese kreeft
Gedroogde biet, kruidjes, eendenlever, appeltjes uit Bunnik
35
Artisjok
Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel
29
HOOFDGERECHTEN
Gepocheerde zeetong
Grijze garnaaltjes, aardappel, karnemelk, gebrande boter, blanke botersaus met Vin Jaune
45
Nederlands lam van Ter Weele
Filet en rack, tortilla van Taiyari, mole, sour corn relish, Huacatay
40
Paprika
Daslook, asperge, knolselderij, pompoenpit, bieten balsamico
45
Poulet noir "en cocotte" (per 2 personen te bestellen)
Rouleau in vijgenblad, sauce Albufera
80
NAGERECHTEN
(Inter)nationale kazen
Selectie van Frederic van Tricht
18
Ode aan de fruittelers
Tribute no.1 Kersen Kwark, stadshoning, calendula
Tribute no. 2 Aardbeien Witte chocolade, zwarte olijf, Griekse basilicum
18
The essentials
Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier
Boekweit cracker
Crème van kruidjes uit onze tuin
Shiso & radijs
Rauwe zeebaars, bergamot
Royale st. Germain
Kruizemunt, gerookt broodkruim
Bouquet © Leon Mazairac
Ons signatuur van 15 soorten groenten
Noordzee krab
Vleestomaat, Sint-Jans ui, daslook, consommé clair van krab
Artisjok
Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel
Tussendoor…
Royal Belgian Caviar 'Osietra', rauwe makreel, sereh
Oosterschelde oester 'HK46'
Waterkers, Cabosse cacaofruit, schelpjes van de barbecue
Nederlands lam van Ter Weele
Filet en rack, tortilla van Taiyari, mole, Gaujillo, sour corn relish, Huacatay
Internationale en Nederlandse kazen
Selectie van Frederic van Tricht
Supplement 18
Ode aan de fruittelers
Tribute no.1 Kersen Kwark, stadshoning en calendula
Tribute no.2 Aardbeien Witte chocolade, zwarte olijf, Griekse basilicum
Friandises
The essentials
Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier
Boekweit cracker
Crème van kruidjes uit onze tuin
Shiso & radijs
Ricotta, bergamot
Royale st. Germain
Kruizemunt, gerookt broodkruim
Bouquet © Leon Mazairac
Ons signatuur met 15 soorten groenten
Koolrabi & aardappel
Waterkers, ei, geelwortel, ui
Artisjok
Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel
Tussendoor…Ceci n'est pas une huitre
Plankton, oesterblad, peterselie
Warmoes 'als ravioli'
Consommé van gegrilde knol, olie van gagel
Paprika
Daslook, asperge, knolselderij, pompoenpit, bieten balsamico
Internationale en Nederlandse kazen
Selectie van Frederic van Tricht
Supplement 18
Ode aan de fruittelers
Tribute no.1 Kersen Kwark, stadshoning en calendula
Tribute no. 2 Aardbeien Witte chocolade, zwarte olijf, Griekse basilicum
Friandises
wij denken met u mee
Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl