Vier de liefde

Het is bijna Valentijnsdag en wat is er nou leuker dan je geliefde verrassen met een romantisch cadeau.

Speciaal voor deze gelegenheid kunt u een 5-gangen diner van Restaurant Karel 5 combineren met een luxe overnachting. 

Naast een overnachting met diner, zit ook een romantisch ontbijt(mogelijk op de kamer), rozenblaadjes, champagne en parkeren inbegrepen.

Klik hier voor de prijs en beschikbaarheid. Happy Valentine!

restaurant karel 5

Elegant dineren in het historische hart van Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee. 

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

Het team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac en souschef Jent van Cappelle  aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes. 

De ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Eenvoud is al complex genoeg

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Moderne smaakcombinaties met een afgestemde wijnreis​

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

4-gangen collectie 90 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 47,5
                               5-gangen collectie 105 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 57,5                                     6-gangen collectie 120 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 67,5  

WINTER 2023 'ENIGMA'
Bekijk menu

COLLECTIE OMNIVOOR

COLLECTIE VIS NOCH VLEES

A LA CARTE

The essentials

Wier, mossel, kruisbes, citroen

Krokant met buffelmelk, hennep, kweepeer uit eigen gaard

Bouquet© Leon Mazairac - Wintereditie

Oester & Belgische steurfilet

Kabeljauw & winterspinazie

Garnaaltjes, hazelnoot, Hollandaise met bergamot

Tussendoor...

Bouillon van kelp en veluws wild met gerookte aal

Armeluis-asperge

Schorseneer, béchamel, truffel, hooikaas uit Werkhoven

Veluws hert van meesterslager Ter Weele

Plantenjus végétal®, vossenbes, vol-au-vent met stoof

(Inter)nationale kazen

Selectie van Frederic van Tricht

IJs van Culemborgse muskaatdruifjes & Bloedsinaasappel

The essentials

Zeewier, pompoenpit

Krokant met buffelmelk, hennep, kweepeer uit eigen gaard

Bouquet© Leon Mazairac - Wintereditie

Stengelsla & Crisp met lupine

Kastanje, knolselderij, shiitake, vinaigrette

Girasole

Gevuld met kastanje, hazelnoot en Montbéliarde Bio

Tussendoor...

Bouillon van wilde paddenstoelen, kelp en judasoor

Armeluis-asperge

Schorseneer, béchamel, truffel, hooikaas uit Werkhoven

Chinese kool

Postelein, 'Rijnveld pieper', vol-au-vent met knolletjes, vijgenazijn van Doktorenhof

Internationale en Nederlandse kazen

Selectie van Frederic van Tricht

IJs van Culemborgse muskaatdruifjes & Bloedsinaasappel

VOORGERECHTEN

Europese kreeft '1001 nacht'

Rozenblad, saffraan, oesterblad

35

Belgische steur

Licht gerookt, platte kaas, Royal Belgian kaviaar platinum, kervel

35

Rund van meesterslager Ter Weele

Als tartaar, Westland pepers, sour corn, eendenlever, Village coffee

32

Armeluis-asperge

Schorseneer, béchamel, wintertruffel, hooikaas

30

HOOFDGERECHTEN

Gepocheerde zeetong

Grijze garnaaltjes, aardappel, karnemelk, saus met Vin Jaune

45

Chinese kool

Postelein, 'Rijnveld pieper', vol-au-vent met knollen, vijgenazijn van Doktorenhof

40

Veluws hert van meesterslager Ter Weele

Plantenjus végétal®, vossenbes, vol-au-vent met stoof

45

Poulet noir "en cocotte" (per 2 personen te bestellen)

Rouleau, sauce Albufera, pommes croquettes

80

NAGERECHTEN

(Inter)nationale kazen

Selectie van Frederic van Tricht

18

IJs van Culemborgse muskaatdruifjes & Bloedsinaasappel

Shiso, geweckte bramen, Belgische saffraan uit Herentals

20

wij denken met u mee

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via restaurant@karel5.nl

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Dinsdag 18.00 - 22:00
Woensdag 18.00 - 22:00
Donderdag 18.00 - 22:00
Vrijdag 18.00 - 22:00
Zaterdag 18.00 - 22:00
Zondag Gesloten
Maandag Gesloten