restaurant karel 5

Elegant dineren in het historische hart van Utrecht

Strijk neer in de weelderige middeleeuwse eetzaal of op het terras met uitzicht op de fontein en beleef moderne smaakcombinaties. Geschikt voor een stijlvol zakendiner, een bijzonder familiediner of een romantisch diner voor twee. 

”Begrijpelijk en puur, beperkte ingrediënten maar met producten van uitmuntende kwaliteit van kleine producenten. De gerechten zijn complex in hun eenvoud. Het is mooi als mensen zich mijn gerechten herinneren. Daar heb je geen grote ingrediëntenlijst voor nodig. De techniek, de emotie en het werkplezier gaan van Restaurant Karel 5 de komende jaren een topplek maken voor iedereen die Utrecht én lekker eten een warm hart toedraagt.” – Leon Mazairac

Het team

Bij Restaurant Karel 5 staan Chef de cuisine Leon Mazairac, souschef Jent van Cappelle en de ervaren maître-sommelier Johan Kragtwijk aan het roer. Zij staan garant voor een spannende culinaire avond in Utrecht-centrum. Van inspirerende (vegetarische) menu’s tot verleidelijke signature dishes.

Zij begeleiden u met het volledige team op professionele, doch persoonlijke wijze bij het maken van uw culinaire keuzes. 

De ambiance

Ontdek hoe relaxed dineren op niveau kan zijn en zou moeten zijn. Want chique, stijlvol en relaxed gaan bij ons prima samen. Geniet van de persoonlijke benadering, het vakmanschap en de ruime tafelsetting op een iconische locatie. Wij hebben ook een heerlijk terras! Kortom, elegant dineren in het historische hart van Utrecht doe je bij Restaurant Karel 5.

Eenvoud is al complex genoeg

Nederland is rijk aan grondstoffen, bevlogen vissers, boeren, telers en slagers. Onze menu’s dienen als platform voor deze fantastische mensen. Wij maken slechts fascinerende creaties met de aanvoer, dat is ons beroep. Kok zijn is een dienstbaar beroep. Geen kunst, wel vormgeving.

menu

Moderne smaakcombinaties met een afgestemde wijnreis​

We verrassen u graag met speciale gerechten. Vanzelfsprekend zijn al onze gerechten gemaakt van eerlijke en verse producten.

COLLECTIE ZOMER 2022
4-gangen 80 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 37,5
5-gangen 95 (ex. wijnarrangement) | wijnarrangement 47,5

A LA CARTE

COLLECTIE OMNIVOOR

COLLECTIE VIS NOCH VLEES

VOORGERECHTEN

Zeebaars "1001 nacht"

Rozenblad, saffraan, Osietra kaviaar, scheermesjes

29

Noordzee krab

Vleestomaat, Sint-Jans ui, daslook, consommé clair van krab

32

Europese kreeft

Gedroogde biet, kruidjes, eendenlever, appeltjes uit Bunnik

35

Artisjok

Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel

29

HOOFDGERECHTEN

Gepocheerde zeetong

Grijze garnaaltjes, aardappel, karnemelk, gebrande boter, blanke botersaus met Vin Jaune

45

Nederlands lam van Ter Weele

Filet en rack, tortilla van Taiyari, mole, sour corn relish, Huacatay

40

Paprika

Daslook, asperge, knolselderij, pompoenpit, bieten balsamico

45

Poulet noir "en cocotte" (per 2 personen te bestellen)

Rouleau in vijgenblad, sauce Albufera

80

NAGERECHTEN

(Inter)nationale kazen

Selectie van Frederic van Tricht

18

Ode aan de fruittelers

Tribute no.1 Kersen Kwark, stadshoning, calendula

Tribute no. 2 Aardbeien Witte chocolade, zwarte olijf, Griekse basilicum

18

The essentials

Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier

Boekweit cracker

Crème van kruidjes uit onze tuin

Shiso & radijs

Rauwe zeebaars, bergamot

Royale st. Germain

Kruizemunt, gerookt broodkruim

Bouquet © Leon Mazairac

Ons signatuur van 15 soorten groenten

Noordzee krab

Vleestomaat, Sint-Jans ui, daslook, consommé clair van krab

Artisjok

Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel

Tussendoor…

Royal Belgian Caviar 'Osietra', rauwe makreel, sereh

Oosterschelde oester 'HK46'

Waterkers, Cabosse cacaofruit, schelpjes van de barbecue

Nederlands lam van Ter Weele

Filet en rack, tortilla van Taiyari, mole, Gaujillo, sour corn relish, Huacatay

Internationale en Nederlandse kazen

Selectie van Frederic van Tricht

Supplement 18

Ode aan de fruittelers

Tribute no.1 Kersen Kwark, stadshoning en calendula

Tribute no.2 Aardbeien Witte chocolade, zwarte olijf, Griekse basilicum

Friandises

The essentials

Brood van Bond en Smolders met boter van Bordier

Boekweit cracker

Crème van kruidjes uit onze tuin

Shiso & radijs

Ricotta, bergamot

Royale st. Germain

Kruizemunt, gerookt broodkruim

Bouquet © Leon Mazairac

Ons signatuur met 15 soorten groenten

Koolrabi & aardappel

Waterkers, ei, geelwortel, ui

Artisjok

Barigoule, wier, mosterd, zwarte truffel

Tussendoor…Ceci n'est pas une huitre

Plankton, oesterblad, peterselie

Warmoes 'als ravioli'

Consommé van gegrilde knol, olie van gagel

Paprika

Daslook, asperge, knolselderij, pompoenpit, bieten balsamico

Internationale en Nederlandse kazen

Selectie van Frederic van Tricht

Supplement 18

Ode aan de fruittelers

Tribute no.1 Kersen Kwark, stadshoning en calendula

Tribute no. 2 Aardbeien Witte chocolade, zwarte olijf, Griekse basilicum

Friandises

wij denken met u mee

Karel 5 is de culinaire omgeving van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Dit is het label voor onze restaurants en de bar en lounge. Hiermee leggen wij de focus op de zeer uitgebreide culinaire mogelijkheden voor zakelijke en privé doeleinden – van lokaal tot internationaal. Mocht u vragen of opmerkingen hebben? Neem dan contact op via info@karel5.nl

Neem plaats in de exclusieve zaal en ga mee op culinair avontuur.
Van koffiebreak tot borrelen met finger food, appetizers en drinks.
Dinsdag 18.00 - 21:00
Woensdag 18.00 - 21:00
Donderdag 18.00 - 21:00
Vrijdag 18.00 - 21:00
Zaterdag 18.00 - 21:00
Zondag Gesloten
Maandag Gesloten